Derfor brukte jeg forbrukslån som firmalån

av Lars A. Blomquist

Jeg har skrevet om forbrukslån på dette nettstedet siden 2009 så naturlig nok er dette et av alternativene jeg vurderte for å finansiere mitt firma.

Det første firmaet mitt ble startet helt uten å låne pengre, isteden var det jeg som selv var eneste arbeidskraft og gjorde alle oppgavene.

I mitt nye firma som heter Oshoppo valgte jeg en annen vei. Ettersom jeg allerede var fullt opptatt med jobben i det første firmaet må jeg benytte innleid arbeidskraft til store deler av jobben med å bygge ut innhold til nettstedene som Oshoppo har startet.

Firmalån i banken

Da forbrukslån har ganske høye renter var dette ikke mitt førstevalg. Først gikk jeg til banken som jeg bruker og søkte om et firmalån. Jeg fikk innvilget et lån ved å stille en masse sikkerhet. Beløpet var også mindre enn jeg ønsket. Renta var god dog. Mener den var på rundt 5%.

Benytte en låneformidler

Ettersom dette ikke var nok valgte jeg også å søke et forsbrukslån i eget navn. Jeg benyttet naturligvis en låneformidler. En låneformidler sender lånesøknaden til mange banker og långivere slik at man har bedre sjanser for å få best mulig rente og innvilget ønsket lånebeløp.

Er dette å anbefale?

Jeg vil ikke si at dette er noe jeg anbefaler andre å gjøre. Om det er et alternativ for deg kommer ann på faktorer som:

  • Hvor sikkert er det at investeringen lønner seg?
  • Hvor god betalingsevne har du om det skulle vise seg at firmaet går konkurs?
  • Hvor mye trenger du å låne?

For min egen del var overbevisningen om at det skulle lønne seg stor og jeg har mulighet til å betale på lånet om det skulle vise seg å floppe totalt.

Min erfaring

For min egen del har jeg også lært litt nytt om forbrukslån, låneformidlere, og refinansieringslån ved å benytte dette selv. Jeg vet ikke hvor mange andre som skriver om temaet som faktisk har førstehåndskunnskap.

Jeg vet ikke om det kan være nyttig for andre å vite dette. Uansett, takk for at du leste om mine erfaringer.

Jeg benyttet forresten først Axo Finans for forbrukslånet mitt. Deretter ønsket jeg å få alle lånetilbudene og å velge det beste selv når jeg skulle refinansiere. Da brukte jeg Centum Finans. I dag hadde jeg nok benyttet Centum Finans i begge tilfellene.

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 15.01.2022.