Låneformidler for forbrukslån, hva er det?

av Lars A. Blomquist

I år (2017) har det blomstret opp en ny type bedrifter innen privatlån / forbrukslån / lån uten sikkerhet. Det er låneformidlere. Les om 3 topp låneformidlere i Norge her! Du har sikkert sett flere av deres reklamer på TV, for bl.a. Lendo som har gått over lang tid. Men det er ikke bare Lendo som tilbyr en slik tjeneste. I år har det kommet svært mange aktører på markedet som alle tilbyr låneformidling og flere samarbeider med langt flere banker enn det Lendo gjør.

En låneformidler er et mellomledd mellom lånetaker og banker. Du kan besøke en låneformidler og gi de en lånesøknad som så de formidler til sine samarbeidspartnere. Det kan være hele 16 til 17 banker som får din henvendelse. Loan Butler er en låneformidler som sender din søknad til 16 banker. Mange forskjellige kjente norske banker og lånegivere.

Renteeksempel: Effektiv rente: 16,6% ved 65.000 kr o/5 år, Etableringsgebyr: 950 kr, Totalt: 93.730 kr.

Fordeler ved å benytte en låneformidler

Den store fordelen med å benytte seg av en låneformidler når du skal låne penger er at du får se akkurat hvilke vilkår hver enkelt bank kan gi deg, før du inngår en låneavtale med en av bankene. Dette kan gi et godt grunnlag og muligheten til å sammenligne mange faktiske lånetilbud. Ettersom vilkår for forbrukslån i Norge i dag vurderes på individuell basis, og hvor mye du kan låne og til hvilken rente tilpasses hver enkelt lånetaker, kan man først få det beste grunnlaget for å sammenligne forbrukslån etter at man har søkt og innhentet lånetilbud fra hver enkelt bank. Dette er svært tidkrevende, om du da ikke benytter deg av en låneformidler, som gjør det for deg helt gratis og uforpliktende.

Koster det noe?

Nei, det er svært gledelig å meddele at det ikke koster en krone å bruke noen av låneformidlerne som du finner informasjon om her på Lån & Kreditt. Har heller ikke lest eller hørt at det skal koste noe med andre låneformidlere enn de du finner på dette nettstedet. Du kan sjekke dette på de offisielle hjemmesidene til hver enkelt låneformidler før du søker for å være sikker.

Uforpliktende søknad

Du får tilbud fra interesserte banker og velger selv det lånet med lavest rente eller som er best på annen måte, for deg i din situasjon. Lånetilbudene kan være gyldige i rundt 30 dager så du har god til på deg til å vurdere hvilket av tilbudene du ønsker å benytte.

Hvor mye kan du låne?

Mellom 5 tusen kroner og 500 tusen kroner. Loan Butler formidler lån mellom 5 tusen kroner og 500 tusen kroner. Superfinans, fra 50 tusen til 500 tusen kroner.

Hva kan pengene brukes til?

Du kan bruke pengene til akkurat hva du vil. Om det er oppussing, ferie, varekjøp, eller refinansiering av kredittkort og smålån spiller ingen rolle. Bortsett fra at å låne penger til gambling ikke er tillatt er det ikke restriksjoner på hva du kan bruke pengene til.

Hvor lang tid tar det?

Det tar ikke lenger tid å få lån via en låneformidler enn om du går direkte til hver enkelt bank.

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 13.06.2018.