Få Lån og Kredittkort med Betalingsanmerkninger?

av Aleksander Blomquist

Det kan være meget vanskelig og få innvilget lån eller kreditt om du for øyeblikket har betalingsanmerkninger. Det gir bankene god grunn til å frykte at du også skal unnlate å betale ned også deres lån/kreditt. Den gode nyheten er at bankene og kredittgiverne ikke lenger krever at søkeren skal ha hatt unngått betalingsanmerkninger i hele 3 år før de vil vurdere søknaden, noe som var vanlig for noen år siden.

Den enkleste måten å skaffe seg nye lån og/eller kredittkort på vil da ofte være å fremskynde nedbetalingen av gammel gjeld først. Nærmere bestemt den gjelden som står for betalingsanmerkningene (den gjelden som har gått til inkasso). Ta kontakt med inkasso-byrået og eventuelt utlåner om de ikke gjorde deg noe smartere.

Forbrukslån – Lån med sikkerhet med betalingsanmerkninger

Norgesfinans tilbyr forbrukslån og refinansieringslån til privatpersoner i Norge. Du kan kvalifisere på tross av betalingsanmerkninger så lenge du kan stille sikkerhet for lånet og har en personlig inntekt på over 350.000 kroner i året.

Renteeksempel: Effektiv rente 5,34% ved lån på 2 mill. kr over 25 år, totalt 3.582.298 kr.

Et alternativ til

Bluestep tilbyr også lån på tross av betalingsanmerkninger. Du trenger også her sikkerhet i egen bolig. De har tre typer lån og det er boliglån, refinansieringslån og mellomfinansiering.

Lån fra 1000 til 20000 kroner uten betalingsanmerkning

Du kan også sjekke ut Folkia mikrolån. Dette lånet er rentefritt om du bare trenger 1000 kroner og betaler tilbake innen en måned. Men det tilkommer selvfølgelig også da noen kostnader som består i etableringsgebyr og fakturagebyr.

Folkia er midlertidig stengt

Kredittkort

Vi vet dessverre ikke om kredittkort som er tilgjengelig for personer med en betalingsanmerkning eller fler for øyeblikket.

Les også:

Få lån med sikkerhet

Om du eier bolig, bil eller annet som du kan stille som sikkerhet for lånet vil det være mulig å få nye lån/kredittkort selv om du har anmerkninger. Se Norgesfinans. Bankene vil fort se deg med betalingsanmerkninger som en usikker betaler uansett og slå opp renten selv om du stiller sikkerhet. Det kan da bli svært vanskelig å nedbetale alt du har av gjeld. Derfor er det som hovedregel lønnsomt å betale ned det en allerede skylder først.

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 05.09.2018.