Omstartslån: Refinansiering Med Sikkerhet i Bolig

av Aleksander Blomquist

Refinansiering med bolig som sikkerhet

Eier du egen bolig som har en høyere verdi enn ditt boliglån så kan du bruke denne verdien som sikkerhet for et refinansieringslån. Bankene kan låne ut opptil 85% av boligens verdi.

Dette er kanskje den beste måten å refinansiere på, men da det krever at man har urealisert veri i boligen så er denne metoden ikke for alle.

Her er noen aktører som tilbyr nettopp refinansiering med sikkerhet i bolig. Dette kalles også for omstartslån.

TjenesteTorget Finans

Tjenestetorget Finans er finansdelen av Tjenestetorget. De tilbyr tjenester for å innhente beste lånetilbud på boliglån, hyttelån, omstartslån, forbrukslån, og mye mer.

Dette vil si at du bare trenger å fylle ut en lånesøknad som TjenesteTorget så sender videre for til sine samarbeidsbanker og långivere. Dette øker sjansen for at du får et lån med best mulig rente og at du får innvilget lånet med ønsket lånebeløp.

De skriver på sine hjemmeside at: “Om du oppfyller bankens krav om å få refinansiering med pant i bolig, vil du forhåpentligvis kunne få løst inkassosaker og betalingsanmerkninger. Det betyr at du får muligheten til et plettfritt, økonomisk rulleblad igjen.

Tjenestetorget har fått kjempegode skussmål fra sine kunder. Hos TrustPilot har de rundt 300 brukeromtaler hvorav 95% gir topprangering. Og om ikke det var nok så gir de resterende 5% nesten topprangering.

Renteeksempel: Effektiv rente 6,65 %, 2 mill. over 25 år, kostnad kr 2.033.291, totalt kr 4.033.291

UnoFinans

Uno Finans er en annen låneformidler som også hjelper folk å søke lån i flere banker samtidig med én søknad.

Uno Finans kan ofte hjelpe selv når andre banker sier nei. Her er et utradg fra hjemmesiden deres: “… sitter du med inkassogjeld og sliter med å få lån, finnes det likevel løsninger. Refinansiering med sikkerhet i bolig lar deg samle din usikre gjeld slik at du blir kredittverdig igjen, og får lavere rente enn hva du har på nåværende smålån.

De er vurdert som enestående med en score på 4,6 av 5,0 mulige hos TrustPilot. Dette er basert på over 240 kundevurderinger.

Renteeksempel: Effektiv rente 5,34% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298,-

Zen Finans

Zen Finans er en annen aktør som tilbyr omstartslån med sikkerhet i bolig som har fått kjempegode skussmål fra sine kunder på nett.

Firmaet har holdt på siden 2018 og fått omlag 300 brukeromtaler hvorav 98% av disse gir dem full pott.

Zen Finans skriver på hjemmesidene sine at: “Dersom du sliter med betalingsanmerkninger, dyr gjeld og inkassosaker, kan refinansiering være ønskelig. I så fall kan et omstartslån være løsningen for deg og din økonomi. Med et omstartslån kan du innfri kravene du har liggende, og dermed bedre den økonomiske situasjonen din.

Renteeksempel: Effektiv rente 6,65% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 2.033.291 kr, totalt 4.033.291 kr.

Info om omstartslån

Her er noen kjappe punkter du bør vite om angående omstartslån før du søker.

  • Betalingsanmerkninger og inkassosaker er OK
  • Maks lån på 5 ganger inntekt
  • Maks lån på 85% av boligens verdi
  • Nylig verdivurdering av boligen
  • Banken gjør en kredittsjekk av søker
  • Krav til norsk bostedsadresse

Refinansieringslån uten sikkerhet

Vi har også skrevet om flere bra refinansieringslån uten sikkerhet.

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 16.01.2022.