Beste Refinansieringslån

av Aleksander Blomquist

Lavere rente illustrasjon

Få best rente og vilkår på din refinansiering ved å søke i mange banker samtiding.

Mange kan spare mye penger på å samle og refinansiere gjeld som dyre lån, forbrukslån, smålån og kredittkort.

Innhold i denne artikkelen:

Få beste refinansieringslån uten sikkerhet

Lendo – 26 banker og långivere

Du kjenner sikkert Lendo allerede fra TV-reklamene deres. Dette er nok norges mest kjente låneformidler. Lendo sender din lånesøknad til mange banker og långivere for så å gi deg en oversikt over de beste lånetilbudene. Lendo har for tiden 26 samarbeidsbanker.

Lendo har fått utmerkede tilbakemeldinger fra sine kunder hos Trustilot. Med nesten 3,000 anmeldelser har de en samlet score på 4,8 av 5,0 mulige.

Lendo formidler lån for: DNB, Nordea, Santander, Eika, Komplett Bank, Avida, TFBank, Lea Bank, Express Bank, Ikano Bank, Instabank, Nordax Bank, re:member, Svea, yA, Resurs, Bluestep Bank, Thorn Privat Finans, BN Bank, Sparebank 1 Finans Midt-Norge, Northmill Bank, Danske Bank, S Banken, Sparebank 1 SMN, Bank Norwegian, AS Financiering.

Renteeksempel: Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad 36.215 kr. Totalt 156.215 kr

Krav for innvilgning:

  • Være mellom 20 og 70 år
  • Minst 120.000 i fast inntekt (kan ikke være dagpenger eller stipend)
  • Ingen betalingsanmerkninger eller inkassosaker
  • Selvstendig næringsdrivende må ha betalt skatt siste 2 år
  • Du må ha en egen e-postadresse og et norsk telefonnummer
  • Om du ikke er norsk statsborger må du i tillegg ha et norsk personnummer og ha bodd i Norge i minimum 3 år

Axo Finans – 21 banker og långivere

Refinansier mellom 10.000 og 500.000 kroner. Axo Finans er en av de best rangerte låneformidlerene i Norge basert på tilbakemeldinger fra brukere via nettstedet TrustPilot. Der har de en gjennomsnittlig score på hele 4,7/5 fra over 2.900 brukererfaringer.

Axo Finans er Norges største aktør innen formidling av lån uten sikkerhet og refinansiering og innhenter lånetilbud fra hele 21 banker og långivere.

Jeg vet ikke om noen som sender lånesøknaden din til like mange. Om du er ute etter det beste refinansieringslånet med lavest rente og ønsket lånebeløp er nettopp hvor mange din lånesøknad blir sendt til kanskje det viktigste.

Etter at samarbeidspartnerne til Axo har behandlet søknaden din mottar du så det beste lånetilbudet. Det er gyldig i 30 dager. Her mottar du altså ikke alle lånetilbudene, men Axo velger ett som de så vidresender til deg.

Banker som din søknad vil bli sendt til: BB Bank, Bluestep, BraBank, Easybank, Instabank, Komplett Bank, Express Bank, Kraft Bank, Ferratum, Ikano Bank, Mybank, Nordax Bank, Nordea Direct, Bank Norwegian, Optin Bank, re:member, Santander, Thorn, Resurs Bank, yA Lånet, Svea.

Du finner også en lånekalkulator som grovt regner hvor mye du kan spare ved å refinansiere forskjellige summer med forskjellig nedbetalingstid ved å følge linken over til hjemmesidene deres.

Renteeksempel: Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr.

Krav for innvilgning:

  • Må være fylt 23 år.
  • Fast bosted i Norge.
  • Minst 200.000 i fast inntekt.
  • Ingen registrerte inkassosaker.

Få beste refinansieringslån med sikkerhet

Har du bolig eller hytte du kan stille som sikkerhet for ditt refinansieringslån? Da kan du benytte en låneformidler som spesialiserer seg på såkalte omstartslån.

Omstartslån kan gi deg en ny start på økonomien ved å samle all gjeld i ett omstartslån med sikkerhet i din bolig.

Tjenestetorget Finans –  Omstartslån

Tjenestetorget har fått kjempegode skussmål fra sine kunder. Hos TrustPilot har de rundt 300 brukeromtaler hvorav 95% gir topprangering. Og om ikke det var nok så gir de resterende 5% nesten topprangering.

Tjenestetorget Finans er finansdelen av Tjenestetorget. De tilbyr tjenester for å innhente beste lånetilbud på boliglån, hyttelån, omstartslån, forbrukslån, og mye mer.

Renteeksempel: Effektiv rente 6,65 %, 2 mill. over 25 år, kostnad kr 2.033.291, totalt kr 4.033.291

Uno Finans – Omstartslån

Uno Finans som samarbeider med flere banker. De tilbyr også lån til personer med betalingsanmerkninger.

De skriver på sine nettsider at de fleste som søker refinansiering via dem ender opp med flere tilbud som man kan vurdere opp mot hverandre for å få de beste betingelsene.

Uno Finans har også fått kjempegode tilbakemeldinger fra sine kunder hos TrustPilot. Her har de fått nesten 800 brukeromtaler hvorav 87% av disse gir dem best mulig poeng.

Renteeksempel: Effektiv rente 5,34% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298,-

Hvordan få det beste refinansieringslånet?

Betingelsene for et refinansieringslån fremkommer først etter en individuell vurdering av hver søker. Betingelsene en person får kan være forskjellig fra bank til bank og långiver til långiver.

Man kan benytte seg av en låneformidler, som f.eks en av de nevnt over, for å innhente faktiske lånetilbud og få et bra sammenligningsgrunnlag. Antall samarbeidsbanker til en låneformidler er kanskje den viktigste faktoren for å få det beste lånetilbudet.

Man kan bruke flere låneformidlere, og også innhente individuelle tilbud fra enkelte banker, for å øke sjansene for best mulig refinansiering.

Fordeler ved refinansiering av forskjellig type gjeld

Kreditt kan være flott dersom du benytter deg av bonuser og gode tilbud og inkluderte reiseforsikringer, men det er ikke like flott dersom du skal ha utestående over en lenger periode ettersom rentene fort kryper over 20 tallet på de fleste kredittkort, og noen ganger helt opp mot 30.

Mikrolån og smålån, som er små forbrukslån, har også sine gode sider, ved at du kan låne små beløp helt ned til 1000 kroner over bare 30 dager. Den dårligere siden ved smålån er den samme som kredittkort har – høye renter. Gjerne mellom 20 og 30 prosent her også – og muligens mye, mye høyere. Dette er ofte fordi nedbetalingstiden på lånet strekker seg over kort tid så det kan gi lite mening å sammenligne årlige renter på lån som skal betales tilbake etter en eller noen få måneder. Har du derimot mistet betalingsevne eller av andre grunner ikke får betalt ned etter planen kan slike smålån også bli svært dyre.

Mange tilbydere av refinansiering tilbyr nedbetalingsperioder helt opp til 15 år. Dette gjøre at du kan, i mange tilfeller, få lave månedlige terminbeløp.

En annen fordel er at du bare får én bank å forholde deg til, som kan gjøre at du får bedre oversikt over din gjeld. Da kan du bruke mindre tid på å betale regninger.

Hvor mye kan du spare ved å samle gjeld?

Mange har mye å spare ved å refinansiere. Ifølge journalistikk presentert på NRK.no sliter over 300.000 personer med høy kredittkortgjeld på over 60.000 kroner, og 1 av 4 av disse kan spare titusenvis av kroner ved å refinansiere – det er lett tjente (sparte) penger!

Hvor mye du kan spare kommer an på hvor mye og hvor dyr gjeld du har, og også hvor fort du kan betale den ned. Har du ikke mulighet til å betale ned fort, før eventuelle høye renter og gebyrer begynner å koste mye, lønner det seg ofte å refinansiere. Hvorvidt det lønner seg beror selvsagt også på hvor gode vilkår refinansieringslånet har. Hvilken rente du får bestemmer individuelt, og varierer også ut ifra hvilken type lån du benytter. Har du boliglån i dag, som kan utvides nok til å betale dine forskjellige gjeldsposter, kan det ofte være veien til lavest mulig rente.

Husk at de fleste lån har et etableringsgebyr som du må ta med i beregningen. Allikevel er det ofte penger å spare på å samle gjelden i ett lån. Mange kan spare tusenvis av kroner i løpet av nedbetalingstiden.

Etter at du har mottatt tilbud fra banken kan du sette opp et enkelt regnestykke for å se akkurat hvor mye du kan spare.

Eksempler på refinansiering av kredittkort og smålån

Her er noen eksempler på hvor mye du kan spare. I eksemplene er rentene på kredittkort og smålån 20% nominell. Har du høyere rente enn dette kan du spare mer, og mindre ved motsatt tilfelle. Fakturagebyr/termingebyr for alle lån og kreditter er 30 kroner. Utestående er 10.000 per kredittkort og smålån. Eksempelrente på refinansiering er 13% nominell og samme faktura-/termingebyr. Etableringsgebyr for eksemplene er 500 kr og inngår i lånesum og dermed i månedsbeløpet. Nedbetalingstiden endres ikke og er fortsatt 3, 2 og 1 år.

3 kredittkort og 3 smålån betalt ned over 3 år

Totalt månedsbeløp før refinansiering: 2.412 kr. Etter refinansiering: 2.068 kr.

Spart: 344 kr /mnd og totalt 12.384 kr.

2 kredittkort og 2 smålån betalt ned over 2 år

Totalt månedsbeløp før refinansiering: 2.156 kr. Etter refinansiering: 1.955 kr.

Spart: 201 kr /mnd og totalt 4.824 kr.

1 kredittkort og 1 smålån betalt ned over 1 år

Totalt månedsbeløp før refinansiering: 1.912 kr. Etter refinansiering: 1.860 kr.

Spart: 52 kr /mnd og totalt 624 kr.

Beregningene er gjort med vår lånekalkulator.

Visste du at?

ca 30% av alle forbrukslån i Norge brukes som refinansieringslån for å samle gjeld som smålån og kredittkort og å spare penger over tid. Les mer om hva forbrukslån brukes til.

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 19.02.2023.