Søk Refinansieringslån hos 21 Aktører med én Søkand

av Lars A. Blomquist

1 søknad - mange lånetilbud

Få beste rente og vilkår på din refinansiering med en låneformidler som innhenter mange lånetilbud.

Få det beste rente og vilkår på din refinansiering ved å innhente uforpliktende tilbud.

Mange kan spare mye penger på å samle og refinansiere gjeld som dyre lån, forbrukslån, smålån og kredittkort.

Innhold i denne artikkelen:

Få beste refinansieringslån uten sikkerhet

Centrum Finans – 21 banker og lånegivere

Refinansier gjeld fra 5.000 til 500.000 kroner. Centum Finans innhenter inntil hele 21 lånetilbud helt uforpliktende og kostnadsfritt på dine vegne. Dette gjør lånet fra Centum Finans kanskje til det beste, av de jeg har vurdert, for refinansiering av gjeld. Lånetilbudene du mottar er gyldige i 30 dager så du har god tid til å sammenligne dem.

Centum Finans formidler lån for: Nordea, Collector Bank, Ekspress Bank, Santander Consumer Bank, Svea Finans, Ikano Bank, BB Bank, re:member, Nordax Bank, Monobank, Avida Finans, EasyBank, Instabank, Resurs Bank, Komplett Bank, AS Financiering, BN Bank, Gjensidige, MyBank, Optin Bank, BRAbank.

Centum er omtalt som «enestående» basert på over 2.700 kundevurderinger hos Trustpilot. Hele 95% av alle vurderingene er enten «enestående» eller «bra» med en klar hovedvekt av «enestående» vurderinger.

Renteeksempel: Eks: Nominell rente 12,65%, Effektiv rente 13,84%, 240.000 kr o/10 år, Kostnad 189.840 kr. Totalt 429.840 kr.

Krav for innvilgning:

  • Må være fylt 18 år.
  • Minst 120.000 i fast inntekt.
  • Ingen betalingsanmerkninger.
  • Selvstendig næringsdrivende må ha vært registrert i Brønnøysundregistret i over 3 år.

AXO Finans – 12 banker og lånegivere

Refinansier mellom 10.000 og 500.000 kroner. AXO Finans er en ypperlig låneformidler som er rangert til hele 9.3 ut av 10 basert på 1.247 uavhengige kundevurderinger. Det sier noe om at de ser behovene til hver individuelle kunde og tar seg tid til alle. Innhenter inntil 12 lånetilbud.

AXO Finans formidler lån for: Santander Consumer Bank, Gjensidige, Bank Norwegian, BlueStep Bank, Express Bank, Resurs Bank, EasyBank, Ya Bank, Nordax Bank, BN Bank, Komplett Bank, re:member.

Du finner også en lånekalkulator som grovt regner hvor mye du kan spare ved å refinansiere forskjellige summer med forskjellig nedbetalingstid ved å følge linken over til hjemmesidene deres.

Renteeksempel: Effektiv rente 13,00%, 150.000 kr o/10 år, Kostnad 112.573 kr. Totalt 262.573 kr.

Krav for innvilgning:

  • Må være fylt 23 år.
  • Fast bosted i Norge.
  • Minst 200.000 i fast inntekt.
  • Ingen registrerte inkassosaker.

Få beste refinansieringslån innbakt i et boliglån

Har du boliglån i dag, eller eier en bolig du kan belåne, kan dette muliggjøre en svært gunstig refinansiering. Kan du øke boliglånet nok kan du samle smålån, kredittkort og lignende i ett lån med én betaling. Et boliglån med sikkerhet har ofte svært lav rente i forhold til et lån uten sikkerhet.

Sjekk ut Penger.no (annonselink) Låneeksempel: eff. rente 2,29%, 2 mill o/25 år, kostnad 621.475 kr, totalt 2.621.482 kr. Penger.no tilbyr en tjeneste som kan hjelpe deg å innhente flere tilbud på refinansiering av gjeld, innbakt i et boliglån, med bare én søknad.

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger

Mange som trenger å refinansiere som mest har kanskje fått betalingsanmerkninger som henger ved. Dette gjør det vanskelig å få lån hos de fleste banker og lånegivere i Norge, også de nevnt over.

Man kan heldigvis få innvilget et lån til refinansiering allikevel hos en aktør som Unofinans (annonselink) Låneeksempel: Effektiv rente 5,34% ved lån på 2 mill. over 25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298,-. Unofinans samarbeider med 8 banker og lånegivere for at du skal kunne få de beste betingelsene på ditt lån. De tilbyr refinansiering med sikkerhet, boliglån, og mellomfinansiering.

Bluestep er et annet alternativ.

Dette er lånegivere som ofte kan tilby lån der andre banker sier nei. Det er en forutsetning at du eier egen bolig som du kan stille som sikkerhet for lånet.

Hvordan få beste refinansieringslån?

Betingelsene for et refinansieringslån fremkommer først etter en individuell vurdering av hver søker. Betingelsene en person får kan også være forskjellig fra bank til bank og lånegiver til lånegiver. Man kan benytte seg av en låneformidler, som f.eks en av de fire nevnt over, for å innhente faktiske lånetilbud og få et bra sammenligningsgrunnlag. Antall samarbeidsbanker for hver låneformidler er derfor kanskje den viktigste faktoren for å få tilbud om det beste refinansieringslånet.

Man kan bruke flere låneformidlere, og også innhente individuelle tilbud fra flere banker og lånegivere, for å øke sjansene for å oppnå best mulig refinansieringslån.

Fordeler ved refinansiering av forskjellig type gjeld

Kreditt kan være flott dersom du benytter deg av bonuser og gode tilbud og inkluderte reiseforsikringer, men det er ikke like flott dersom du skal ha utestående over en lenger periode ettersom rentene fort kryper over 20 tallet på de fleste kredittkort, og noen ganger helt opp mot 30.

Mikrolån og smålån, som er små forbrukslån, har også sine gode sider, ved at du kan låne små beløp helt ned til 1000 kroner over bare 30 dager. Den dårligere siden ved smålån er den samme som kredittkort har – høye renter. Gjerne mellom 20 og 30 prosent her også – og muligens mye, mye høyere. Dette er ofte fordi nedbetalingstiden på lånet strekker seg over kort tid så det kan gi lite mening å sammenligne årlige renter på lån som skal betales tilbake etter en eller noen få måneder. Har du derimot mistet betalingsevne eller av andre grunner ikke får betalt ned etter planen kan slike smålån også bli svært dyre.

Mange tilbydere av refinansiering tilbyr nedbetalingsperioder helt opp til 15 år. Dette gjøre at du kan, i mange tilfeller, få lave månedlige terminbeløp.

En annen fordel er at du bare får én bank å forholde deg til, som kan gjøre at du får bedre oversikt over din gjeld. Da kan du bruke mindre tid på å betale regninger.

Hvor mye kan du spare ved å samle gjeld?

Mange har mye å spare ved å refinansiere. Ifølge journalistikk presentert på NRK.no sliter over 300.000 personer med høy kredittkortgjeld på over 60.000 kroner, og 1 av 4 av disse kan spare titusenvis av kroner ved å refinansiere – det er lett tjente (sparte) penger!

Hvor mye du kan spare kommer an på hvor mye og hvor dyr gjeld du har, og også hvor fort du kan betale den ned. Har du ikke mulighet til å betale ned fort, før eventuelle høye renter og gebyrer begynner å koste mye, lønner det seg ofte å refinansiere. Hvorvidt det lønner seg beror selvsagt også på hvor gode vilkår refinansieringslånet har. Hvilken rente du får bestemmer individuelt, og varierer også ut ifra hvilken type lån du benytter. Har du boliglån i dag, som kan utvides nok til å betale dine forskjellige gjeldsposter, kan det ofte være veien til lavest mulig rente.

Husk at de fleste lån har et etableringsgebyr som du må ta med i beregningen. Allikevel er det ofte penger å spare på å samle gjelden i ett lån. Mange kan spare tusenvis av kroner i løpet av nedbetalingstiden.

Etter at du har mottatt tilbud fra banken kan du sette opp et enkelt regnestykke for å se akkurat hvor mye du kan spare.

Eksempler på refinansiering av kredittkort og smålån

Her er noen eksempler på hvor mye du kan spare. I eksemplene er rentene på kredittkort og smålån 20% nominell. Har du høyere rente enn dette kan du spare mer, og mindre ved motsatt tilfelle. Fakturagebyr/termingebyr for alle lån og kreditter er 30 kroner. Utestående er 10.000 per kredittkort og smålån. Eksempelrente på refinansiering er 13% nominell og samme faktura-/termingebyr. Etableringsgebyr for eksemplene er 500 kr og inngår i lånesum og dermed i månedsbeløpet. Nedbetalingstiden endres ikke og er fortsatt 3, 2 og 1 år.

3 kredittkort og 3 smålån betalt ned over 3 år

Totalt månedsbeløp før refinansiering: 2.412 kr. Etter refinansiering: 2.068 kr.

Spart: 344 kr /mnd og totalt 12.384 kr.

2 kredittkort og 2 smålån betalt ned over 2 år

Totalt månedsbeløp før refinansiering: 2.156 kr. Etter refinansiering: 1.955 kr.

Spart: 201 kr /mnd og totalt 4.824 kr.

1 kredittkort og 1 smålån betalt ned over 1 år

Totalt månedsbeløp før refinansiering: 1.912 kr. Etter refinansiering: 1.860 kr.

Spart: 52 kr /mnd og totalt 624 kr.

Beregningene er gjort med vår lånekalkulator.

Visste du at?

ca 30% av alle forbrukslån i Norge brukes som refinansieringslån for å samle gjeld som smålån og kredittkort og å spare penger over tid. Les mer om hva forbrukslån brukes til.

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 08.06.2019.

Legg igjen en kommentar