Topp Smålån og Mikrolån i Norge – Lite Lån fra 1000 og 5000 kr

av Aleksander Blomquist

Lite lån til hva du vil uten sikkerhet i bil eller bolig? Her finner du 4 populære lån i Norge tilgjengelige på nett. Vi bruker betegnelsen “smålån” for lån under 20000 kroner og ned til 5000 kroner. Lån under 5000 kroner og ned til bare 1000 kr betegnes her som “mikrolån”.

Husk at: Smålån og mikrolån er lån som det er spesielt viktig at nedbetales i løpet av avtalt tid, eller så raskt som mulig etter det, for å unngå unødvendig høye kostnader.

2 Mikrolån i Norge – Lite lån fra 1000 til 5000 kr

Ferratum Bank – Lån fra 1000 kr

Ferratum BankStørrelse på lån: 1 til 30 tusen kroner

Ferratum Bank har et flott låneprodukt for lån under 30000 kroner, og helt ned til 1000 kroner. Ferratum kjører ofte kampanjer som tilbud og konkurranser. De har f.eks kjørt et tilbud hvor man kan får låne penger uten renter første 15 dager. Besøker du nettsiden deres kan du sjekke om de har noen aktive kampanjer i dag. Det er en link til “kampanjer” nederst i hovedmenyen på toppen av nettsiden deres.

Renteeksempel: Ferratum Fleksikreditt: 199,87 % effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, 115 % nominell rente p.å., Total: 48.687,59,- Ingen minimum tilbakebetalingstid.

Krav til søker:

 • Fylt 20 år
 • Ingen registrerte betalingsanmerkninger
 • Norsk bostedsadresse, bankkonto, og telefonnummer
 • Personlig e-postadresse

Folkia Mikrolån – Lån fra 2000 kr

Størrelse på lån: fra 2 til 20 tusen kroner

Et lån som er ideelt om du kun trenger et mikrolån, lån på under 5000 kroner og kan betale tilbake innen 30 dager. Etableringsgebyret vokser ikke sammen med lånesum, som er en positiv ting å merke seg med lånet fra Folkia. Du kan se detaljerte kostnader ved lånet, som prisene på fakturagebyr og renter ved forskjellige scenarier i henhold til lånebeløp og nedbetalingstid på hjemmesidene deres.  Valgfri nedbetalingstid fra 1 til 12 måneder.

Folkia er midlertidig stengt

Krav til søker:

 • Fylt 20 år
 • 20 tusen kroner i inntekt

Smålån i Norge – Lite lån fra 5000 til 20000 kr

Santander Consumer Bank – Lån fra 10000 kr

Størrelse på lån: 10 til 350 tusen kroner

Forbrukslån med inntil 5 års nedbetaling og refinansieringslån med inntil 15 års nedbetalingstid. Mulighet for meget lave renter – Årlig nominell rente fra 7,9% – 17,9%. Renter tilbys på individuelt nivå og du kan se hva den månedlige betalingen blir ved 3 forskjellige renter på hjemmesiden til dette lånet. Ingen etableringsgebyr eller termingebyr for lån under 70000 kroner. Disse fordelene gjorde dette til vårt valg som årets beste forbrukslån i 2016. Bra til refinansiering, smålån og standard forbrukslån som du kan bruke til ferie, oppussing eller annet.

Renteeksempel: Effektiv rente 15,79%, kr 95.000, over 2 år, kostnad kr 15.045, totalt kr 110.045.

Krav til søker:

 • Fylt 23 år
 • Bosatt i Norge
 • Årsinntekt på minimum 200000 kroner
 • Fast arbeid, mottar uføretrygd eller pensjon, eller har vært registrert som selvstendig næringsdrivende i 3 år
 • Ingen inkassosaker eller betalingsanmerkninger

Hva er mikrolån og smålån?

Bankene trenger ikke sikkerhet i eiendeler eller forsikre seg med strenge krav for slike små lånebeløp. Mikrolån og smålån er forbrukslån som kan brukes til valgfritt bruk som oppussing, ferie, ny TV eller annet. PS. det er ikke tillatt å låne penger til gambling i Norge.

Små lån som dette koster heller ikke så mye som mange tror. Hvis vi f.eks ser på detaljene til lånet fra Folkia, ser vi at du må ut med totalt 434 kroner for å låne 2000 kr i 30 dager. Dette inkluderer renter og alle andre kostnader.

Mange vil foretrekke å låne fra en profesjonell aktør, selv om man kanskje har mulighet til å låne noen tusen kr av venner og familie. Da kan kan man ofte få lengre nedbetalingstid med faste beløp.

Alternativ til mikrolån og smålån

Om du ønsker å låne mer penger over lengre tid er kanskje det beste alternativet andre norske forbrukslån. Vanlige forbrukslån har har gjerne høyere etableringsgebyr og litt strengere krav til økonomien til den som søker lån. Man kan her låne over 20000 kr og helt opp til 600000 kr.

Har du med jevne mellomrom behov for litt ekstra penger kan det være et godt alternativ å heller ha et kredittkort liggende. Har du disiplin nok kan du slippe å betale renter og bare nyte godt av kreditt og fordeler som bonuser, rabatter og inkluderte reiseforsikringer. Den rentefrie perioden på kredittkort er som regel rundt 45 – 50 dager. Noen kredittkort har gebyrer for bruk, og spesielt uttak av kontanter i bank og minibank koster penger, mens varekjøp ofte er gebyrfritt. Tilbud i vanlige butikker og nettbutikker er det også mulig å få med riktig kredittkort.

Refinansiere og samle mikrolån og smålån

Et lite smålån eller to kan være kjekt noen ganger, men dette er lån som er ment å nedbetales raskt. Har du flere smålån, betalingsutsettelser, små kreditter o.l kan du spare mye penger ved å samle alt i et refinansieringslån. Da får du bare én betaling å forholde deg til, ofte lavere rente, lavere månedlig kostnad, og om ønsket lengre nedbetalingstid.

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 19.02.2023.