Hva er et smålån?

av Aleksander Blomquist

Folkia - Lån mellom 1000 og 20000 kroner

Populært smålån i Norge.

Smålån kan være alle slags små lån. Smålån er ofte markedsført for små forbrukslån. Et gjenomsnittlig forbrukslån er på over 100.000 kroner, mens et betegnelsen smålån gjerne  brukes for lån under 20.000 eller under 10.000 kroern og ned til 5.000 kroner. Under 5.000 kroner kalles lånet gjerne for et mikrolån. Mange vil nok kalle alle lån under 20.0000 kroner for smålån, og ikke bruke mikrolån-betegnelsen i det hele tatt. Den relativt lave lånerammen som gjør at de som tilbyr disse lån ikke trenger stille høye krav for innvilgning. Smålån kan være nyttig dersom du trenger relativt små beløp og kan betale ned innen en måned eller inntil maks fem år. Med lånet fra Folkia kan du låne inntil 5.000 kroner i bare én måned og slippe unna høye lånekostnader. Med det samme lånet kan du låne 20.000 kroner i inntil ett år. Små etableringsgebyr på fra 350 kroner til 600 kroner skiller små forbrukslån fra de vanlige forbrukslån som det gjerne koster inntil 1.000 kroner å etablere.

Hva kan man bruke smålån til?

Slike små lån kan benyttes for alle som trenger penger til hva som helst etter eget ønske, og det stilles heller ikke krav til sikkerhet i eiendeler, noe som er likt for alle typer forbrukslån. Lånet kommer gjerne på konto samme dag som du søker og henvendelsen din vil gjerne bli besvart med en gang du har søkt lånet.

Låne penger privat?

Det kan ofte være et bedre alternativ å låne penger fra venner og familie enn å låne fra en profesjonell aktør. Da kan man låne penger uten å betale etableringsgebyr og renter.

Lag gjerne en nedbetalingsplan eller avtal et tilbakebetalingstidspunkt for hele beløpet hvis du velger å låne privat, slik at personen du låner av, og du også får klare rammer for lånet.

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 28.07.2018.