Santander Red VISA

For shopping: bonus / cashback / tilbud / rabatt

Santander Red VISA kredittkortKreditt: inntil 100.000 kr
Rentefri betalingsutsettelse: inntil 50 dager
Årsavgift: 0 kr
Etableringsgebyr: 0 kr

Santander Red er et av kredittkortene i Norge med lavest rente. Du får også tilgang på en rekke fordeler med dette kortet. Du får tilgang på fordelsprogrammet Kickback som gir inntil hele 15% cashback når du handler på nett hos over 200 nettbutikker.

Du får også inntil hele 25% rabatt hos hundrevis av spisesteder, aktiviteter, hoteller, og mer i hele Norge.

Det opplyses om at kortsøknader kan bli besvart allerede 1 time etter du har søkt og kortet kan brukes til netthandel før du mottar det i posten.

Dette kortet har lave renter, men en betingelse som sier at du må betale renter på hele det initielle kredittbeløpet frem til at alt er nedbetalt.

Renteeksempel: Eff.rente 17,1%, 15.000 kr o/12 mnd. Kostnad: 1.323 kr. Totalt 16.323 kr

Et eksempel: Hvis en kunde bruker kreditt på totalt 10.000 kroner i én måned, og betaler ned 9.900 kroner ved forfall, så må man fortsatt betale renter for hele beløpet på 10.000 kroner til hele beløpet er nedbetalt. Det kan i dette eksempelet utgjøre over 100 kroner i rente pr. måned, gitt en snittrente på 15 prosent årlig.

Jensen mener kortets vilkår kan ende med «absurde renter».

– Her kan kunder ende med å betale svært høye rentebeløp, gjerne ved en feiltagelse, om man ikke har betalt tilbake hver krone i opprinnelig lånebeløp. Undersøkelsene viser at dette holder seg juridisk sett, men vi mener det er urimelige betingelser, sier Jensen.

Utdrag fra artikkel på DN.no

 

Skrevet/Redigert: 16.11.2020.