Forbrukslån for Oppussing

av Aleksander Blomquist

oppussing

En av de vanligste bruksområdene for forbrukslån i Norge er til oppussing av bolig eller hytte. La oss se på et par ting det er viktig å tenke igjennom før man tar opp forbrukslån til oppussing og så kommer noen tips til hvilke type forbrukslån man bør vurdere.

Ting å tenke på før man låner til oppussing

Det er viktig å vite hva forbrukslån er før man benytter det. Forbrukslån er rett og slett lån som man ikke trenger å stille sikkerhet for. I motsetning til boliglån og billån.

Det er generelt høyere renter på forbrukslån enn på andre typer lån så man bør nøye sjekke hva den månedlige betalingen på forbrukslånet blir før man tar på seg gjeldsforpliktelsen. Det er også viktig å tenke over hvor lang tid man må betale på gjelden før den er innfridd. Vanligvis er maks nedbetalingstid på et forbrukslån 5 år. Refinansieringslån kan i noen tilfeller strekke seg over flere år.

Alternativer til forbrukslån

Alternativt til forbrukslån er for mange å øke boliglånet og bake inn oppussingskostnaden i det. Boliglån har som oftest lavere renter og en lengre nedbetalingstid enn forbrukslån.

Har man ikke noe å gå på på boliglånet, eller av andre grunner ikke kan låne med sikkerhet i bolig, kan forbrukslån være en god løsning.

Best forbrukslån til oppussing

For å få best mulig rente på forbrukslån, kan det være lurt å bruke en låneformidler. Låneformidlere sender din søknad til mange banker og långivere og presenterer så svarene for deg fortløpende. Noen låneformidlere velger det de mener er det beste lånet for deg og presenterer kun det alternativet, men de fleste presenterer alle lånetilbudene for deg.

Kan man bruke forbrukslån til oppussing?

Forbrukslån er lån uten sikkerhet som man kan bruke til nesten hva man vil. Det finnes noen få restriksjoner som at man for eksempel ikke kan låne penger til gambling. Å bruke forbrukslån til oppussing derimot er helt greit.

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 19.02.2023.