Forbrukslån for Tannlege

av Aleksander Blomquist

tannlege

Tannlege i Norge kan være dyrt og tannlegeregningen kan komme brått på. Det kan i mange tilfeller være en god grunn for å ta et forbrukslån. Før man tar opp forbrukslån er det viktig å tenke over et par ting og forstå hva et forbrukslån er og hvor mye det koster.

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån man kan bruke uten å stille sikkerhet i eiendeler. I motsetning til boliglån og billån hvor man har noe å stille som sikkerhet er et usikret lån vanligvis et lån som har høyere rente og kortere nedbetalingstid.

Vanligvis kan man velge maks 5 års nedbetaling på et forbrukslån. Forbrukslån man bruker som refinansieringslån kan i noen tilfeller har lengre nedbetalingstid.

Merk at du bør tenke nøye over om den månedlige kostnaden for å nedbetale og betjene forbrukslånet du velger er noe du kan leve greit med før du tar på deg den gjeldsforpliktelsen.

Spesielt om tannlegebehandlingen ikke er av viktig helsemessig art, kan det kanskje være best å takke nei til behandlingen og slippe å ta opp et forbrukslån.

Finne beste forbrukslån til å betale tannlegen

Har du bestemt deg for å bruke forbrukslån for å betale tannlegen gjenstår det å velge det beste alternativet. Det finnes mange forbrukslån på markedet i Norge og man vet på forhånd ikke alle detaljene for lånet før man har søkt og mottatt et personlig lånetilbud.

Derfor kan det være lurt å benytte en låneformidler som sender din lånesøknad til mange banker og långivere. Da vil man løpende få presentert uforpliktende lånetilbud som man kan velge mellom. Merk at noen låneformidlere velger det beste lånet på vegne av kunden, men de aller fleste videreformidler alle tilbudene så man selv kan velge.

Kan man bruke forbrukslån for tannlege?

Det er helt greit å bruke forbrukslån til å betale tannlegeregningen med.

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 19.02.2023.