Hvor mye koster kredittkort? MasterCard og VISA

av Aleksander Blomquist

Det er som regel ikke gratis å låne penger om du ikke låner av venner eller familie. Dette gjelder også til vanlig for kredittkort. Unntaket er dersom du bruker et kredittkort som ikke har startkostnad eller årlige kostnader. Dette gjelder de aller fleste om ikke alle kredittkortene du finner her på Lån & Kreditt. Har du et slikt MasterCard eller VISA kredittkort kan du låne penger uten å betale en krone for det … gitt at du betaler alt tilbake før fristen for rentefri kreditt utløper. Den er gjerne på rundt 50 dager.

Det finnes også unntak, som gebyrer for å ta ut penger i minibank, for eksempel, og at renter løper fra første dag ved uttak i minibank, og ved betaling av regninger i nettbank. Så sjekk derfor prisene på tjenestene kredittkortet tilbyr nøye hos de offisielle hjemmeside for hvert enkelt kort du bruker!

Her er noen vanlige kostnader knyttet til det å ha og eie et kredittkort

  • Årlig medlemsavgift for å ha et aktivert kredittkort. Dette er spesielt vanlig for utenlandske high end kort som f.eks Diners Club. Dette slipper du med de fleste norske kredittkort.
  • Renter. Betaler du ikke innen den rentefrie perioden er utløpt må du betale renter for utestående kreditt. Rundt 20% årlig effektiv rente er normalt for norske kredittkort, men den kan også krype nærmere, eller over 30%. Det finnes også noen kredittkort som har lavere rente. Sjekk ut vår oversikt over kredittkort med (relativt) lav rente.
  • Gebyrer. Noen kredittkort har gebyrer for all slags forskjellig bruk, som ved uttak i minibank og fakturagebyr. Betaler du før du får fakturaen i posten, eller benytter deg av e-faktura kan du ofte slippe unna fakturagebyret. Kjøp av varer er som regel gebyrfritt. Sjekk ut vår liste over gebyrfrie kredittkort.
  • Valutapåslag ved omregning fra annen valuta.

Ved alle kredittkortene på Lån & Kreditt er det ved et representativt kostnadseksempel. Dette viser hvor mye det koster å gradvis betale ned et utestående beløp på kredittkortet over 12 måneder.

Beregn hvor mye det koster å bruke ditt kredittkort med vår kredittkort kalkulator!

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 14.11.2020.