6 Topp Firmalån / Bedriftslån – Lån til Firma

av Lars A. Blomquist

Her finner du info om flere norske og en utenlandsk tilbyder av lån til firma / bedrifter i alle størrelser. Ved siden av direkte lån av penger tilbyr også disse bankene diverse andre produkter som kredittkort, kassekreditt m.m.

DNB tilbyr firmalån som nedbetalingslån tilpasset firmaets behov i forhold til avskrivning- og regnskapsregler. Lån innvilges med sikkerhet i varelager, kundefordringer, driftstilbehør, eller fast eiendom.

  Før du søker:

 • Hva er den langsiktige planen for bedriften?
 • Hva er forventet fremtidige behov for likviditet?
 • Hvordan skal bedriften finansieres?
 • Fremtidig rentenivå, og vil bedriften tåle dette?

DNB tilbyr også kassekreditt, bankgaranti, leasing og factoring.

Handelsbanken tilbyr mange spesialiserte lån og kreditter til bedrifter. Kassekreditt, valutakonto med kreditt, eiendomslån, byggelån, trade finance for handel med utlandet, bankgaranti og finansiering av driftsmidler som næringslån.

  Spesifikasjoner og minstekrav for lån til firma:

 • Pantesikkerhet i objektet som anskaffes
 • Finansiering forutsetter konkret investering
 • Normalt 3-7 års løpetid, tilpasset objektets økonomiske levetid
 • Betingelser som evt. krav til egenkapital vil bli sett beregnet utfra kredittsikkerhet og lånets pantesikkerhet
 • Maksimalt lånebeløp vurderes ut ifra øvrige gjeldsforpliktelser og inntjeningen til firmaet

Landkreditt Bank er en bank som tilbyr spesialiserte lån til foretak som driver landbruk. De tilbyr tjenester som gårdsbruklån, gårdskreditt, driftskreditt og generasjonsskiftelån.

  Minstekrav:

 • Firmaattest, ikke eldre enn 3 måneder
 • Regnskap siste 2 år
 • Budsjett
 • Finansieringsplan ved investering
 • Takster

Nordea tilbyr driftsfinansiering (kassekreditt, landbrukskreditt, factoring), equity finance (verdipapirfinansiering, verdipapirlån, derivater), anleggsfinansiering (lån, byggekreditt, leasing av utstyr, lån til utstyr, valutalån, finansiering av næringseiendom), billån og kundefinansiering. Nordea har mange finansieringskalkulatorer som du kan bruke for å beregne nedbetaling av lån og leasing.

Sparebank 1 tilbyr lån som finansiering til små og store bedrifter ved driftskreditt, nedbetalingslån og byggelån. Banken tilbyr også bankgaranti, driftskreditt for landbruket og leasing.

Danske Bank tilbyr bedriftslån. De deler ikke mye informasjon på nettsidene sine, men ber bedrifter som trenger lån ta kontakt på epost 06030@danskebank.no eller tlf. 987 06030.

Lån uten sikkerhet til firma

Bitbond (Annonselink) small business loans. Tilgjengelig i Norge. Lån penger som Bitcoin, eller som Amerikanske dollar, fra uavhengige utlånere med den populære nye aktøren Bitbond. Her kan du låne fra $1.000 til $25.000 uten sikkerhet og betale tilbake i løpet av en periode på mellom 6 uker og 3 år. PS. Vær obs på at prisendringer på Bitcoin eller Amerikanske dollar påvirker hvor mye du må betale tilbake.

Lån uten sikkerhet & kreditt

Hvis du har et lite firma og er villig til å stå personlig ansvarlig for betalingsforpliktelsene kan du vurdere låne-/kredittfinansiering uten sikkerhet. Forbrukslån kan brukes til hva du måtte ønske, så om du vil investere i firmadrift kan du bruke pengene på det. Sjekk ut Centum Finans som er en låneformidler. De kan gratis hjelpe deg med å finne forbrukslånet med den beste renten og den laveste månedlige betalingen. En søknad hos Centum Finans blir formidlet til hele 21 banker og lånegivere som kommer tilbake med sine beste uforpliktende lånetilbud til deg.

Renteeksempel: Eks: Nominell rente 12,65%, Effektiv rente 13,84%, 240.000 kr o/10 år, Kostnad 189.840 kr. Totalt 429.840 kr.

Hvis du trenger under 50.000 kroner og for kortere perioder kan kredittkort være en god løsning. Da slipper du alle renter, så lenge du betaler innen forfallsdato. Smålån er en god løsning for lån mellom 5.000 og 50.000 kroner.

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 27.07.2019.