3 Kredittkort for Studenter over 18 År

av Aleksander Blomquist

StudentSom student kan det være vanskelig å alltid ha nok penger tilgjengelig til det en trenger. Da kan det være lurt å ha noe kreditt tilgjengelig på et Visa eller MasterCard når det trengs som mest. Til å f.eks betale regninger før inkasso/purregebyr og strafferenter påløper.

Vis aktuelle kredittkort

Som ung student i Norge med lav inntekt fra en deltidsjobb, eller kanskje bare studielån og stipend bør man være forsiktig med å bruke for mye kreditt! Det fort kan bli vanskelig å betale tilbake alt utestående på kredittkortet før det begynner å løpe renter. Høye månedlige beløp som må betales kan gå utover dagliglivet – bare vær klar over at pengene skal betales tilbake!

Kredittkort for studenter over 18 år finnes i mange varianter og det er de samme kredittkortene som andre med fast jobb og fast inntekt har, bare med lavere kredittgrenser. Under kan du lese mer om hvert enkelt kredittkort som passer for studenter. Du kan klikke på linkene for å lese mer detaljert om alle fordelene du får. Alle disse tre kortene er gratis å anskaffe og koster ingenting å eie og du kan nyte godt av forskjellige fordeler når du bruker kortet i tillegg til rentefri kreditt en periode. Husk å være påpasselig med å betale ned på kreditten før renter begynner å løpe, med mindre du da er forberedt på å låne pengene over en gitt periode, og å betale renter.

365Direkte kredittkort – Bra bonus på varer og bensin

365 Privat MasterCardMed 365Direkte MasterCard kredittkort som linket under får du 3,65% bonus på mange varer, som bensin, klær og sko, samt ekstra bonus/rabatt på bensin hos Shell.

365Direkte MasterCard tilbyr kredittkort til deg som student når du legger frem gyldig bevis for høyere utdanning. Inntil 45 dager betalingsutsettelse.

Renteeksempel: Eff.rente 25,53%, 15.000 kr o/12 mnd. Totalt: 16.929 kr

re:member kredittkort – Rabattkort

re:member MasterCardMed re:member VISA/MasterCard kredittkort får du gode tilbud på MANGE (200) nettbutikker! Samt også inkludert reiseforsikring når du bruker kortet for å betale over halvparten av transportkostnadene for reisen. Som student reiser du kanskje ikke mye på ferie, men når du først reiser vil du kanskje ikke bruke penger fra reisebudsjetter på forsikring! Da kan det være flott med en slik inkludert forsikring, og rabatt på shopping online er noe alle studenter kan sette pris på. Dette er et flott kort for både å få tilgang til kreditt, når det måtte trenges og for å spare penger!

re:member VISA/MasterCard tilbyr kreditt til studenter og har inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse. Nyt godt av mange rabatter i forskjellige nettbutikker.

Renteeksempel: Eff. rente 27,86 %, 15.000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1.593 kr. Totalt 16.593 kr.

Norwegian kredittkort – Reisekort

Norwegian VisaMed kortet Norwegian VISA får du reiseforsikring og bonuspoeng på flyreiser til utlandet! (klikk på linkene under for mer informasjon)

Bank Norwegian VISA tilbyr kredittkort til studenter med inntil 45 dager betalingsutsettelse.

Renteeksempel: Eff.rente 23,1%, 15.000 kr o/12 mnd. Kostnad: 1.764 kr. Totalt: 16.764 kr

Flere kredittkort

Sjekk ut vår oversikt over flere kredittkort for 18, 19, og 20-åringer.

Har du inntekt?

Merk at det kan være vanskelig å få innvilget kreditt som student. Det er viktig at du har god kontroll på din økonomi og kan vise at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Det kommer også veldig godt med om du også har en annen inntekt i tillegg til studielån fra en deltidsjobb. Din økonomiske situasjon vil bli grundig undersøkt av kredittkortselskapet og de vil se på hvor mye du betaler i husleie i forhold til hvor mye du får inn på konto.

En vanlig kredittgrense for studenter på 18 år uten jobb med kredittkort er 5000 kroner. En nokså edruelig og passende grense som holder for de fleste! Har du jobb ved siden av studiene og tjener en fast lønn i tillegg til studiestøtten kan kontakte kredittkortselskapet og prøve å forhandle frem en høyere grense.

Les også:

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 19.11.2020.