Nedbetale gjeld på kredittkort raskt

av Aleksander Blomquist

Å nedbetale gjeld på kredittkort er meget lønnsomt. Her er 4 tips som kan hjelpe deg å slippe billigere unna status quo.

Øke terminbeløp på nedbetalingen

Den enkleste måten å raskere nedbetale kredittkortgjelden på er ved å øke din faste innbetaling. Om du har mulighet til dette kan det være mye å spare.

Refinansiere kredittkortgjelden

En annen og kanskje enda mer effektiv og gunstig måte å kvitte seg med kredittkortgjeld er å samle all gjeld i et lån: et refinansieringslån. F.eks. i et forbrukslån – et lån hvor utlåner ikke stiller krav til sikkerhet i eiendeler, eller til hva du skal bruke pengene til. Da får man færre å forholde seg til, om man har flere enn ett overtrukket kredittkort, og man kan ofte slippe unna med å betale langt lavere renter. Kredittkort har som kjent ofte 25% – 30% årlige renter mens mange kan slippe med å betale kanskje halvparten med et bra refinansieringslån.

Nytt kredittkort med lavere rente

Man kan ofte også spare penger ved å anskaffe ett nytt kredittkort med lav(ere) rente og flytte den negative kontobalansen over til dét kredittkortet, for så å slippe unna med lavere renter på gjelden.

Avtale ny nedbetalingsplan

Om man allerede har mye kredittkortgjeld i forhold til inntekt eller betalingsanmerkninger kan det være vanskelig å få innvilget nye lån og kredittkort. Da kan alternativet være å snakke med kredittgiver om å avtale en tålelig nedbetalingsplan.

Beregn lengde på nedbetalingen

Med Lån & Kreditt’s lånekalkulator kan du få en idé om hvor mye du kan tjene på å samle din gjeld og refinansiere den til lavere rente, eller ved å øke din faste innbetaling. Prøv deg frem og se om du har mye eller litt å spare.

Gå til toppen av siden

Skrevet/Redigert: 13.11.2017.